Wij doen meer dan tennisles geven

Blader door deze pagina

Maak kennis met tennis

Nog nooit getennist?

Tenniskids

Het tennisprogramma voor de jeugd.

Tennis Fit 55+

Speciale lessen voor 55-plussers

Bespanningservice

Nieuwe bespanning nodig?

Open dagen

Schooltennis

Bij het schooltennis maken wij gebruik van het Tenniskids@school project van de KNLTB. Tijdens dit project wordt er één tennisles op school gegeven tijdens de gymles. Daarna kunnen de leerlingen deelnemen aan een echt tennisfeestje bij de tennisvereniging. De tennisles op school wordt gegeven door de tennistrainer van de tennisvereniging samen met de (gym)docent.

Open dagen

In maart vinden bij alle verenigingen open dagen plaats voor jeugd en volwassenen.
Naast het verstrekken van informatie over de vereniging en de lessen, bieden professionele tennisleraren tijdens de open dagen de mogelijkheid gratis kennis te maken met de tennissport. Begin maart staan alle data en tijden op deze site.

Maak kennis met tennis

Nog nooit getennist?

Doe mee aan onze speciale cursussen voor beginners.

Je krijgt van ons een racket te leen en er is nog geen verplichting om lid te worden van de vereniging.

Tijdens deze beginnerscursussen komt aan de orde:

  • De slagen.
  • De puntentelling.
  • De omgangsvorm op de baan.

Volwassenen

Zwaanshoek

Samen met Tennisclub Zwaanshoek bieden we in het zomerseizoen de cursus Maak Kennis met Tennis aan voor volwassenen. Bij deze cursus zijn de lessen bij de contributie inbegrepen.
Aanmelden: klik hier.

In het winterseizoen zijn er speciale beginnerscursussen van 10 lessen in Tennishal Zwaanshoek. De cursus is inclusief racket en zonder lidmaatschapskosten.
Aanmelden: klik hier

Vogelenzang

Samen met Tennisvereniging Vogelenzang bieden we in het zomerseizoen een beginnerscursus voor volwassenen voor slechts € 60 voor 5 lessen aan. De cursus is inclusief leenracket en zonder lidmaatschapskosten. Na deze 5 lessen kunt u lid worden van de club (contributie € 125 inclusief € 25 barborg) en een vervolgcursus nemen (10 lessen voor € 90).
Aanmelden: klik hier.

Jeugd

Proeflessen

Bij alle locaties kunnen kinderen in het zomerseizoen proeflessen krijgen. Voor aanmelden: stuur een mail naar info@tennisschoolhaarlemmermeer.nl

In het winterseizoen worden nieuwe kinderen ingedeeld in een beginnersgroep van dezelfde leeftijd op een dag en tijd die geschikt is. De eerste les is een (gratis) proefles. Na de eerste les kan gekozen worden om door te gaan of kan naar andere opties worden gekeken.

Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen t/m 8 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer adviseert of een kind qua niveau eerder of langer in een kleur speelt. Kinderen die tennissen in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de Rode competitie. Daarnaast kunnen zij meedoen aan korte toernooitjes, vaak van een dag of dagdeel. Er wordt in rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het racket is tussen de 43 en 58 cm.

Oranje

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 10 jaar oud) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie Oranje competitie. Ook kunnen kinderen in oranje meedoen aan toernooitjes, dit zijn meestal eendaagse toernooitjes.

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 t/m 12 jaar oud. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een ‘hele baan’getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. De groene toernooitjes die worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid zijn. Tevens zijn groene toernooitjes soms gekoppeld aan een open jeugdtoernooi. Er wordt in groen gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 66 cm lang is.

Junioren (geel)

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. De kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen dan ook mee gaan doen aan de KNLTB Junioren competitie in het voor- en najaar. 

Tennis Fit 55+

Samen met Tennisvereniging HBC en Tennisclub Zwaanshoek organiseren we speciale tennislessen voor 55-plussers. Deze lessen zijn overdag en staan in het teken van het op peil houden van de conditie, plezier beleven aan tennis en vooral veel lol hebben.

Bespanning stuk? Geen probleem!

Bespanning kapot? Of is uw racket gewoon aan een nieuwe bespanning toe?
Maak dan gebruik van de bespanservice van Tennisschool Haarlemmermeer.

De bespanservice van de tennisschool bespant uw racket netjes en professioneel.

Prijzen vanaf € 20,-

Bel voor informatie Eric Krijger 06-53875147

vanaf
€ 20